24.07.2013

abant çorbası

4 kişilik, zorluk derecesi orta

içindekiler

  • 1 lt'ye yakın su 100-150 gr kıyma 1 küçük soğan 1 patates 1'er kaşık yoğurt ve un 1 yumurta sarısı
  • üzeri için:
  • tereyağı kimyon nane

hazırlanışı

  • Kıyma tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurulup küçük köfteler haline getirilir ve kaynamakta olan suya atılır. O pişerken ayrı bir yerde (tercihen teflon tavada) çok az sıvıyağda önce rendelenmiş soğan çok az kavrulup ardından patates rendesiyle birlikte kavrulmaya devam edilir, pembeleşmeden alınır ve köfteli suya ilave edilir. Yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılıp yayla çorbasındaki gibi ılıştırarak çorbaya karıştırılır ve tuzu ayarlanır, biraz pişince nane ve kimyonlu yağ eklenir.
  • yemex.com sitesinden alınmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder